Država će oštro reagovati: Dr Kon objasnio šta znači vanredna odluka Kriznog štaba

© Sputnik / Branko MaksimovićPredrag Kon na konferenciji „Svet posle virusa korona“
Predrag Kon na konferenciji  „Svet posle virusa korona“  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Država će oštro reagovati prema onima koji ne poštuju epidemiološke mere, a doći će i do koordinisane akcije MUP-a i inspekcija, rekao je epidemiolog Predrag Kon.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je večeras za RTS da na vanrednoj sednici Kriznog štaba nisu donete nove mere, već je dogovoreno strože sprovođenje kontrole poštovanja već uvedenih protivepidemijskih mera,

„Mi smo postali svedoci prilično čestog narušavanja svih mera, i to svesno“, rekao je Kon.

On je naglasio da se u zatvorenim prostorima održavaju koncerti, dok publika skandira i i peva.

Kaže da su to mesta super prenošenja, gde jedna osoba u tim mestima može da zarazi njih 15.

Kon je rekao da mere koje su na snazi daju rezultate i da se ne sme dozvoliti da ponovo podignemo virus, naročito uoči polaska u školu.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ponovo je danas apelovao na sve da poštuju propisane mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i poručio da će oni koji ih se ne budu pridržavali biti strogo kažnjavani, bez izuzetaka.

ministar je naveo, gostujući na TV Pink, da su se pojavili snimci okupljanja u zatvorenom prostoru gde je dozvoljeno maksimalno 30 ljudi, a bilo ih je 200, 300, 500, 600, kao i da je bilo koncerata, pena partija sa više stotina ljudi...te poručio da se to neće tolerisati.

„Kazne će biti drakonske jer ne želimo da dozvolimo da nam se dešavaju stvari koje niko normalan neće da radi sebi i drugima, da bi neko imao par sati zadovoljstva. Ljudi, nije vreme, sačekajte da ovo prođe, da se pojavi vakcina i uđemo u bezbednu zonu. Svi bismo voleli da se povodimo, ali nije vreme“, rekao je ministar.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala