Bečić pruža ruku manjinskim koalicijama, Abazović za ekspertsku vladu

© FB/ Aleksa BecicAleksa Bečić
Aleksa Bečić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider koalicije „Mir je naša nacija“ Aleksa Bečić poručio je da tri opozicione liste imaju većinu za formiranje nove demokratske vlade i naveo da ruku pružaju manjinskim strankama. Dritan Abazović, nosilac liste „Crno na bijelo“, rekao je da je Crnoj Gori potrebna ekspertska vlada.

„Tri opozicione liste imaju većinu za formiranje nove demokratske vlade. Crna Gora više nije jedina zemlja na svetu koja nikada na izborima nije smenila vlast. Crna Gora piše istoriju, 30 godina smo čekali ovo. Znali smo da je ovo pobednički put koji vodi Crnu Goru u sigurnu budućnost. Hoćemo pobedu da slavimo u kućama, nećemo da pobeđujemo da bi stvarali nove podele. Naša ruka ispružena je manjinskim partijama, jer treba da budu deo vlasti“, poručio je Bečić, prenose „Vijesti“.

On je kazao da je bio ubeđen u to „da će DPS pasti“ i da je ponosan na današnji dan.

„Ponosan sam na ovaj dan. Srećna ti sloboda Crna Goro, moja domovino, moja otadžbino. Crna Gora je moja kolevka i moj grob. Živela sloboda, pravda, pomirenje, jednakost, sve vere i nacije. Srećna ti budućnost naša mladosti, srećna ti pobeda“, rekao je Bečić čija je koalicija osvojila 10 mandata.

Abazović: Crna Goro, neka ti je srećna sloboda

Dritan Abazović, nosilac liste „Crno na bijelo“, koja je prema preliminarnim rezultatima osvojila četiri mandata,rekao je da mafija više neće vladati Crnom Gorom i da je toj zemlji potrebna ekspertska vlada.

On je poručio je da su 30 godina čekali da se smeni vlast, te da iako mnogi nisu verovali, dočekali su pobedu na izborima.

„Crna Goro, neka ti je srećna sloboda“, kazao je Abazović.

„Neka je svim srećno. Ispisali smo istoriju, ko je glasao za DPS nije neprijatelj, ali mafija više neće vladati ovom zemljom. Svi su dobrodošli, kao što smo obećali. Znali smo da ćemo biti gejm čendžeri, osetili smo to, dobili smo mafiju. Crna Gora je zaslužila da je u narednom periodu vodi ekspertska vlada, moramo da ispunimo želju naroda koji su izborili slobodu“, rekao je Abazović.

Prema preliminarnim rezultatima koju je objavio Centar za monitoring i istraživanje 29 mandata osvojio je DPS, „Za budućnost Crne Gore“ 28, „Mir je naša nacija“ 10 mandata, „Crno na bijelo“ četiri.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala