Vučić: Neće moći za Kosovo da prave račun bez krčmara, razgovaraću i sa Merkelovom

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se varaju svi koji misle da će moći po pitanju KiM da prave račun bez krčmara.

Srbija neće više prihvatati ulogu gubitnika devedesetih godina, niti će plaćati ceh "za sve goste u kafani", poručio je predsednik u izjavi novinarima na Bledu.

Vučić je, uoči sutrašnjeg Bledskog strateškog foruma, razgovarao sa premijerom Slovenije Janezom Janšom, kao i sa predstavnicima zemalja u regionu i objasnio im poziciju Srbije po pitanju KiM i zatražio njihovu podršku.

„Govorio sam o problemima koje imamo po pitanju KiM i zatražio podršku“, rekao je Vučić i istakao da misli da smo nadomak značajnih promena i u Evropi i u svetu, koje, ipak, neće ići lako, ali svakako brže nego do sada.

Kaže da će se sutra na Bledu na glavnom panelu čuti i druga mišljenja.

„Niko ne treba da pomisli da će Srbija biti unižena“

Ističe da se varaju svi koji misle da je jedino rešenje da Srbija i da sve što može i prihvati da bude gubitnik i prođe kroz katarzu nakon devedestih godina.

Vučić je istakao da niko ne treba da pomisli da će Srbija biti unižena i može da nipodaštava srpski narod, kao drugorazredni koji treba da plati u kafani ceh za sve.

Srbi treba da budu jednako tretirani, naglasio je Vučić i istakao da bi sve drugo bilo pravljenje računa bez krčmara.

Vučić je naglasio da je pozicija Srbije snažna i čvrsta.

On je rekao da će sutra razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

 „Razgovaraćemo o svim važnim temama, a Kosovo i Metohija biće glavna tema, kao i poseta Vašingotnu i Briselu, i pokušaću da se izborim za bolju poziciju Srbije“, rekao je on i dodao da je "napravio mini plan šta da izloži najmoćijoj ženi sveta i da se za to izbori".

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala