Privođenje poslanika RS marketinški trik

© Foto : wikipediaDraško Stanivuković
Draško Stanivuković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Privođenje poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića u stanicu policije u Nikšiću marketinški je isprovocirani igrokaz u režiji političkog konsultanta iz Beograda Đorđa Belamarića, koji radi kampanju za Stanivukovića kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke, tvrdi portal "Princip njuz".

Ovaj portal navodi da je, prema informacijama koje je dobio iz Crne Gore, "izvršni asistent ovog igrokaza na terenu" poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović.

"Princip njuz" navodi da je Belamarić od 1999. godine poznat kao jedan od instruktora za političke kampanje Nacionalnog demokratskog instituta iz Vašingtona i da je u Crnoj Gori vodio kampanju za Ranka Krivokapića iz SDP-a, koji je dugogodišnji saborac Mila Đukanovića.

"Belamarić je pozvao Stanivukovića da dođe u Crnu Goru, učestvuje u Nikšiću na protestnoj litiji i igrokazu koga je pripremio za njega i tako pokuša da pojača njegov ne baš zavidan atriotski potencijal kod glasača u Republici Srpskoj", tvrdi portal "Princip njuz".

Ovaj portal navodi da je Belamarić, između ostalog, savetovao Stanivukovića da sve vrijeme boravka u Nikšiću nosi majicu sa mapom Kosova i Metohije obojenu u srpsku trobojku i kada ga budu privodili u policiju, što je i učinio.

Portal "Princip njuz" tvrdi da je Stanivuković angažovao Belamarića za svoju kampanju po preporuci ljudi iz njemačke Fondacije u Beogradu "Konrad Adenauer Štifung", gdje, kao i lider PDP-a Branislav Borenović, "prima savjete za političko djelovanje".

Ovaj portal piše da je Belamarić, koji ovih dana dolazi u Banjaluku, dobio veliki novac od Stanivukovića.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala