„Oko sokolovo“ proverava i ko nije platio parkiranje

Pratite nas
Sistem „Oko sokolovo“ će od 1. septembra u Beogradu, osim nepropisno parkiranih automobila, kontrolisati i da li je plaćeno parkiranje za vozila propisno parkirana u zoni.

Pomoć kontrolorima JKP Parking servis u 121 ulici u zoniranom području grada pružaće multifunkcionalna vozila Komunalne milicije.

„Oko sokolovo“ olakšaće rad kontrolorima Parking servisa, jer će automatski detektovati vozila za koja nije plaćeno parkiranje, kao i ona koja su prekoračila maksimalno dozvoljeno vreme zadržavanja u zoni, prenosi Tanjug.

Kontrolori više vozačima neće ostavljati obaveštenja o izdatim elektronskim dnevnim parking kartama, kao što su to činili u prethodnih mesec dana informišući ih o e-Parkingu.

„Oko sokolovo“ će kao i kontrolori izdavati elektronske dnevne karte, navodi se u saopštenju i dodaje da će nakon što se opazi vozilo za koje nije plaćeno parkiranje automatski formirati elektronski nalog koji se iz sistema šalje u bazu Parking servisa.

Kako navode u Parking servisu, za građane se ništa neće promeniti, parkiranje će se i dalje plaćati elektronski dok će o izdatim elektronskim dnevnim parking kartama moći da se informišu na sajtu JKP kao i preko nove aplikacije za mobilne telefone.

„Dovoljno je da se registruju na aplikaciji i Parking servis će im slati obaveštenje da li je za to vozilo izdata elektronska dnevna parking karta, kao i kada im ističe plaćeno vreme parkiranja“, navodi Parking servis.

Kontrolori će i dalje, kako se navodi, obavljati većinu poslova iz oblasti kontrole i naplate parkiranja, ali će zahvaljujući sistemu „Oko sokolovo“ neki od njih, koji su po svim vremenskim uslovima radili na ulicama, biti raspoređeni na adekvatna mesta unutar preduzeća, dok će ih na terenu menjati moderna tehnologija.

Iz JKP dodaju da će se širenjem mreže ulica koje pokriva novi sistem smanjivati i broj kontrolora na ulicama.

Novi, efikasniji način kontrole unaprediće sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja - e-Parking, a vremenski uslovi kao što su kiša, vetar ili sneg više neće uticati na uručenje dnevnih karata.

Grad planira da i dalje razvija „Oko sokolovo“ - koristiće ga i Beograd put, Gradska čistoća, komunalna inspekcija i ostala komunalna preduzeća i gradske službe za evidentiranje i rešavanje problema poput udarnih rupa, sa saobraćajnim znacima na uličnoj mreži, nelegalnim baštama, zauzimanjima javne površine, noćne rasvete grada, kontejnera...

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala