Muž glasao umesto žene, fotografisali listiće...: Nepravilnosti na izborima u Crnoj Gori

© Sputnik / Nikola BižićIzbori u Crnoj Gori prvi glasač na Cetinju
Izbori u Crnoj Gori prvi glasač na Cetinju - Sputnik Srbija
Pratite nas
U prvih nekoliko sati glasanja na izborima u Crnoj Gori prijavljeno je niz nepravilnosti, a više glasačkih listića je poništeno.

Zabeleženi su razni propusti, od fotografisanja glasačkih listića do glasnog izgovaranja imena birača, a bilo je problema i sa uređajima za očitavanje dokumenata.

Iz izbornog štaba opozicione koalicije „Mir je naša nacija“ u Kolašinu tvrde da „aktivista DPS-a na deset metara od biračkog mesta broj dva popisuje građane koji izlaze na glasanje“, objavile su „Vijesti“.

Muž glasao za ženu, član biračkog odbora prozivao glasače

Na jednom od biračkih mesta u Baru muž je ušao u kabinu sa suprugom i zaokružio listić umesto nje, zbog čega je proglašen nevažećim.

Red za glasanje ispred biračkog mesta u naselju Murtovina u Podgorici. - Sputnik Srbija
Nezapamćeni redovi za glasanje u Podgorici /video, foto/

U Sutomoru, član biračkog odbora naglas je izgovarao imena birača, a biračko mesto nije otvoreno na vreme jer niko nije znao da startuje aparat za glasanje.

Registrovano je i da je na drugom glasačkom mestu u Sutomoru član biračkog odbora preklopio birački listić umesto birača.

Kako je objavio Centar za monitoring i istraživanja (CeMI), čiji posmatrači nadgledaju izborni postupak, na biračkom mestu u opštini Tuzi, u mesnoj zajednici Vranj, glasanje nije počelo na vreme jer niko od članova odbora nije umeo da pokrene aparat za glasanje i nije znao kako se koristi token.

Predsednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović izjavio je da su na jednom biračkom mestu u Tuzima pogrešnim pečatom pečatirani glasački listići. On je dodao da će na biračkom mestu OŠ „Ilino brdo“ u Pljevljima glasanje biti produženo do 21.15 časova jer je biračko mesto otvoreno sa više od sat zakašnjenja.

Istovremeno, iz CDT-a stižu upozorenja da se na pojedinim glasačkim mestima ne poštuju epidemiološke mere.

Glasao, pa rekao koga je zaokružio

Jedan birač u Kotoru glasno je saopštio za koga je glasao nakon ubacivanja listića u glasačku kutiju, zbog čega je njegov listić poništen.

Mitropolit Amfilohije glasao na izborima u Crnoj Gori - Sputnik Srbija
Glasao mitropolit Amfilohije /video/

Predstavnici URA i Demokrata u Nikšiću tvrde da im nije dozvoljeno da idu na glasanje putem pisma, iako imaju napismenu dozvolu Državne izborne komisije.

CeMI je prijavio da na jednom glasačkom mestu u Podgorici članovi Biračkog odbora koriste mobilne telefone.

Na biračkom mestu broj 24 u Nikšiću čuvari biračkih kutija koalicije „Za budućnost Crne Gore“ zaustavili su muškarca koji ima prebivalište na Kosovu i Metohiji, a koji je došao da glasa sa ličnom kartom Crne Gore, za šta nema pravo, saopštio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić u uključenju za TV Prva.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala