Mandić: Uveren sam da će opozicija pobediti

© Sputnik / Nebojša PopovićLideri DF na konferenciji za novinare u Podgorici
Lideri DF na konferenciji za novinare u  Podgorici  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore, tvrdi da su već utvrđene prve nepravilnosti na današnjim parlamentarnim izborima u toj zemlji i poručuje da je uveren da će opozicija pobediti.

„Jutros kada su otvorena biračka mesta, naši čuvari u Nikšiću na biračkom mestu broj 24 zaustavili su izvesnog muškarca koji ima prebivalište na KiM, a koji je došao sa ličnom kartom Crne Gore da glasa, za šta nema pravo“, rekao je Mandić u uključenju za TV Prva.

Mandić kaže i da je ubeđen da će opozicija na izborima pobediti i da će parlamentarna većina i vlada Duška Markovića otići u opoziciju.

„Sad ili nikad. Danas se odlučuje kuda će Crna Gora da se kreće u naredne četiri godine. Pozivam sve one koji brinu za svoje porodice da izađu što pre na izbore“, poručio je Mandić.

On ističe jednu bitnu razliku u odnosu na prethodne parlamentarne izbore.

„Režim nikada nije bio slabiji i imamo razliku u odnosu na poslednje parlamentarne izbore 2016. Nažalost jedan izmišljeni državni udar je ostavio mnoge građane kod kuće. Režim je jedva uspeo da namakne većinu. Situacija je promenjena sada jer je od tada napadnuta Srpska pravoslavna crkva. Mnogi od glasača DPS, a pripadaju SPC, odlučili su da glasaju za nas", izjavio je on.

Ne veruje da vlast, u slučaju pobede opozicije, neće hteti mirno da siđe sa vlasti.

„Mislim da je situacija potpuno spremna za demokratsku smenu. Ne vidim zašto bi neko rizikovao egzistenciju svoje porodice da brani milijarde Mila Đukanovića“, rekao je Mandić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala