Amerikanci se požalili na let ruskih pilota iznad Crnog mora: Su-27 nam prešli putanju

© Sputnik / G. Galьperin / Uđi u bazu fotografijaLovac–presretač suhoj Su-27
Lovac–presretač suhoj Su-27 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dva ruska lovca Su-27 ponašala su se „neprofesionalno“ prilikom presretanja američkog bombardera B-52 iznad Crnog mora, saopštila je američka komanda Ratnog vazduhoplovstva za Evropu i Afriku. Incident se desio 28. avgusta.
„Piloti dva ruska Su-27 su presreli bombarder B-52 američkog Ratnog vazduhoplovstva koji je izvodio rutinske operacije iznad međunarodnih voda Crnog mora. Ruski piloti su leteli nebezbedno i neprofesionalno, nekoliko puta su prešli putanju američkom bombarderu na rastojanju od oko 100 stopa (30 metara) od nosa B-52, uz korišćenje forsaža zbog čega je bila stvorena turbulencija i B-52 je imao ograničene mogućnosti za manevrisanje“, tvrde u američkoj vojsci.

„Ovakve akcije povećavaju verovatnost sudara u vazduhu. One su nepraktične i nisu u skladu sa dobrim veštinama letenja i međunarodnim normama letenja“, smatra komandant Ratnog vazduhoplovstva SAD u Evropi i Africi general Džefri Harigian.

Ranije je Nacionalni centra za odbranu Rusije saopštio da su dva ruska lovca Su-27 presrela američki strateški bombarder B-52H nad Crnim morem. Oni su naglasili da su ruski piloti leteli u strogom skladu sa međunarodnim normama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala