Albanci na Kosovu napali srpske srednjoškolce

© Sputnik / Dejan SimićSpomenik Milošu Obiliću u Gračanici
Spomenik Milošu Obiliću u Gračanici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grupa Albanaca u Babinom Mostu kod Obilića napala je srpske tinejdžere u mestu Babin Most kod kod Obilića.

Do napada je došlo sinoć oko 22 sata, kada su se četiri srpska srednjoškolca, dok su išli selom, naišli na grupu od šestorice Albanaca iz istog sela, javlja RTS.

Roditelji jednog od povređenih mladića iz porodice Slavić rekli su da je do napada došlo bez ikakvog povoda i da je njihov sin zadobio povrede po glavi i telu.

"Najpre su ih napali na seoskom putu da bi zatim nastavili sa napadom kada su naša deca krenula da beže prema susednim kućama, kako bi se sklonila. Sustigli su ih i tukli po glavi i stomaku, grudima", rekli su iz porodice Slavić, prenosi RTS.

Svi napadnuti mladići su pregledani u lokalnoj ambulanti iz koje su upućeni na detaljne preglede u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

Dežurni hirurg u kosovskomitrovačkoj bolnici Ljubiša Milošević izjavio je da su mladići koji su sinoć pretučeni u selu Babin Most kod Obilića ambulantno zbrinuti i pušteni na kućno lečenje, prenosi Tanjug.

„Noćas, pola sata iza ponoći dovedena su četiri lica iz Babinog Mosta, ambulantno su pregledani, imali su nagnječenja glave i tela i posle pregleda i dijagnostike svi su pušteni kućama“, rekao je doktor Milošević.

Porodice povređenih momaka su napad prijavile policiji koja je otvorila istragu. Babin Most je etnički mešovito selo, između Prištine i Kosovske Mitrovice.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala