Završetak jedne ere: Trolejbusi odlaze u zaborav, menjaju ih električni autobusi /video/

© Ruptly . SkrinšotTrolejbusi u Moskvi odlaze u penziju
Trolejbusi u Moskvi odlaze u penziju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskovske vlasti su ukinule trolejbuse i zamenile ih savremenijim električnim autobusima i autobusima, koji će voziti po trolejbuskim rutama poznatim Moskovljanima.

Pres služba Državnog unitarnog preduzeća „Mosgortrans“ saopštila je da je odluka stupila na snagu u utorak, 25. avgusta. "Odluka o postepenom ukidanju trolejbuske službe nije nam bila laka, ali shvatamo da je ovo korak napred. Budućnost pripada inovativnom električnom transportu", komentarisao je Leonid Antonov, generalni direktor GUP Mosgortrans. Trenutno u Moskvi postoji 36 ruta kojima saobraćaju električni autobusi. Ukupno će na linijama saobraćati 450 električnih autobusa, a do kraja godine njihov broj će se povećati na 600. Takođe je saopšteno da će u glavnom gradu biti ostavljena dva retro-trolejbusa „u znak poštovanja“, koji će saobraćati na relaciji od Komsomolskog trga do ulice Novorjazanskaja.

Ruta nije izabrana slučajno, jer je u ulici Novoriazanskaja u junu 1937. godine otvoren drugi trolejbuski park. Pored toga, na ovom području uskoro treba otvoriti Moskovski muzej transporta, gde će, između ostalih eksponata, biti izloženi trolejbusi različitih godina.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala