Hoće li Vučić morati da odbije sastanak sa Trampom

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ukoliko sadržaj zahteva Amerike prema Srbiji po pitanju Kosova i Metohije u Vašingtonu 4. septembra bude onakav kao što on pretpostavlja, onda do susreta sa predsednikom Donaldom Trampom neće doći.

Vučić je rekao da bi, ukoliko bi prihvatio susret sa predsednikom Trampom, bio prvi srpski predsednik koji bi mogao da ima ne samo prvi susret sa Avdulahom Hotijem i Trampom, već i bilateralni susret sa američkim predsednikom.

“Pošto mislim da znam šta može da bude sadržaj tog iznenađenja, jer to osećam, a ne zato što imam podatke, pre će biti da ću to da odbijem i da do tog susreta neće doći”, rekao je Vučić za TV Pink odgovarajući na pitanje da li očekuje da će Tramp prisustvovati sastanku.

Istakao je da će se pregovori oko ekonomije lako završiti, ali ga, navodi, brinu teme u nastavku tog sastanka.

“Mi počinjemo u 10 sati ujutru po istočnom američkom vremenu sa pregovorima i razgovorima o ekonomiji, tu se možemo dogovoriti sa Prištinom za tri, četiri ili pet sati, a onda imamo nastavak, a ja čekam šta će biti na nastavku”, podvukao je Vučić.

„Suština je da Avdulah Hoti i albanski zvaničnici govore da idu po priznanje u SAD. Bilo je i nezvaničnih izjava lidera u regionu da ću morati da potpišem sve što se stavi u Vašingtonu. S pažnjom sam to saslušao. Očekujem iznenađenje, ne libim se da to kažem, a izviniću se američkoj administraciji ako ga ne bude“, rekao je Vučić, gostujući na televiziji Pink.

Vučić je naveo da je video agendu za sastanak u Vašingtonu, i da je samo jedna tačka bila problematična, ali da mu iskustvo govori da se neće zaustaviti na tome.

„Nažalost, moj politički nos neretko je dobro osećao različite vrste i mogućih iznenađenja i zamki i svega drugog“, dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da jedina tema međunarodne zajednice, kada je reč o Kosovu i Metohiji, ma šta da su agende, jeste priznanje Kosova, preneo je Tanjug.

On je dodao da „plaćamo cenu katastrofalnih političkih poteza vezanih za Kosovo u prošlosti“.

 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala