Neobična izložba: Stotine portreta nasmejanih lekara ukrasilo pešački most /video/

© Ruptly . SkrinšotMost u Kazahstanu
Most u Kazahstanu  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stotine portreta lekara infektologa iz bolnice u Nur Sultanu u Kazahstanu pojavilo se na pešačko-biciklističkom mostu „Riba-most“ na reci Esil. Ideja o neobičnoj izložbi fotografija pripada kazahstanskom fotografu Ruslanu Mazunjinu.

Inspirisan radovima francuskog umetnika, koji je prekrio fasadu pariske opere „Bastilja“ portretima lekara, i Mazunjin je odlučio da napravi foto-projekat. Prema rečima autora izložbe, projekat je realizovan u znak podrške medicinskim radnicima, koji su se nekoliko meseci uporno borili protiv virusa korona.


Pored toga, Ruslan Mazunjin je uveren da će osmesi lekara na portretima uliti nadu svim prolaznicima. Ideju je podržao i ministar zdravlja Kazahstana Bagdat Kodžahmetov, kao i administracija Nur Sultana.
U Kazahstanu je zbog virusa korona vanredno stanje bilo na snazi od 16. marta do 11. maja. Početkom jula, zbog pogoršanja situacije u zemlji, vlasti su ponovo uvele niz ograničenja, koja postepeno ublažavaju od 17. avgusta. Do sada je u zemlji potvrđeno 105.075 slučajeva virusa korona, 93.990 pacijenata je ozdravilo, dok je 1.544 umrlo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala