Vladika Atanasije odlikovao odbornike DPS-a koji su dali doprinos u odbrani svetinja

© Sputnik / Nikola BižićEpiskop mileševski Atanasije
Episkop mileševski Atanasije  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Episkop mileševski Atanasije danas je u manastiru Svete Trojice u Pljevljima odlikovao odbornike vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista za doprinos koji su dali u odbrani svetinja Srpske pravoslavne crkve.

Ordenom Belog anđela drugog stepena odlikovani su Predrag Cvijović i Srđan Pivljanin, obojica odbornici DPS u Pljevljima.

Kako saznaju „Vijesti“, odlikovani su i odbornik DPS u prošlom sazivu lokalnog parlamenta Vojislav Zindović, kao i Maja Čabarkapa, doktorand mikrobiologije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Maja Čabarikapa - Sputnik Srbija
Pljevljanka se odriče Milove stipendije: Neću pare od onih koji bi da zatru Srbe i SPC!

Čabarkapa je nedavno raskinula Ugovor o dodeli stipendije za doktorska istraživanja vredan više od 50 hiljada evra, želeći na taj način, kako je istakla, da se ogradi od delovanja trenutne vlasti u Crnoj Gori, posebno zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Cvijović i Pivljanin su se javno usprotivili usvajanju Zakona o slobodi veroispovesti i bili redovni učesnici litija koje je organizovala SPC u znak protesta protiv usvajanja tog zakona, navodi se u tekstu.

Njih dvojica uprkos protivljenju svoje partije, početkom godine prisustvovali su i sednici lokalnog parlamenta koju je zakazala opozicija a na kojoj je trebalo da se raspravlja o Zakonu o slobodi veroispovesti.

Uoči praznika Svetog Save 27. januara, Cvijović je na hotelu Pljevlja čiji je vlasnik istakao ikonu sa likom tog sveca veličine 13 puta osam metara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala