Prate Rusiju sa svih strana: „Suhoji“ tri puta poletali da oteraju strance

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaLovci Su-27
Lovci Su-27 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je za kratko vreme tri puta podizala lovce Su-27 kako bi presreli strane letelice koje su se približavale ruskim granicama iznad Crnog i Baltičkog mora, saopštio je Nacionalni centar za upravu odbranom Rusije.

Prvo su ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora nad neutralnim vodama Crnog mora otkrile vazdušni cilj koji se približavao granici Rusije. U vazduh je podignut lovac Su-27 dežurnih snaga PVO Južnog vojnog okruga, kako bi identifikovao vazdušnu metu i sprečio narušavanje državnih granica Rusije, navodi se u saopštenju.

Precizirano je da se posada ruske letelice približila letelici na bezbednu udaljenost i identifikovala je kao strateški izviđački avion RC-135 Vazduhoplovnih snaga SAD.

Ubrzo nakon toga, sredstva za kontrolu vazdušnog prostora iznad neutralnih voda Baltičkog mora otkrila su tri vazdušne mete koje su se približavale granicama Rusije. Radi identifikovanja meta, u vazduh je ponovo podignut lovac Su-27.

„Posada ruskog lovca je identifikovala vazdušne mete kao strateški izviđački avion RC-135 Vazudhoplovnih snaga SAD, izviđački avion 'Golfstrim' Vazduhoplovnih snaga Švedske i izviđački avio 'Čelendžer' Vazduhoplovnih snaga Danske“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, Rusija je podigla i dva lovca Su-27 iznad Crnog mora kako bi presreli strateški bombarder B-52H Vazduhoplovnih snaga SAD.

Nakon što bi se strane vojne letelice okrenule od ruske državne granice, ruski lovci bi se vratili u bazu. Saopšteno je da su se svi letovi ruskih lovaca odvijali strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora.

Ističe se da nije dopušteno da strane letelice naruše ruske granice.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala