Šojgu: Najnovije rusko naoružanje isprobati u Siriji /video/

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaSergej Šojgu i Mihail Mišustin na otvaranju šestog Međunarodnog vojno-tehničkog forum „Armija-2020“.
Sergej Šojgu i Mihail Mišustin na otvaranju šestog Međunarodnog vojno-tehničkog forum „Armija-2020“. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je predložio da se određena tehnika i naoružanje, koje je predstavljeno na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija-2020“, isproba u Siriji.

Tokom foruma je predstavljen nov mnogofunkcionalni mobilni kompleks „Automatika“ - „Sapsan-konvoj“, koji ima za cilj detektovanje bespilotnih letelica i ometanje kanala navigacionih satelitskih sistema.

„Mi imamo potrebu za razvojem takvih kompleksa. Ako je on spreman za testiranje, dajte da ga onda isprobamo na strateškim komandnim poligonima „Kavkaz-2020“. Ako dobijemo dobre rezultate, šaljemo ga u Siriju“, rekao je Šojgu.

Ministar odbrane je još dodao da je neophodno da se skrati vremenski period od razvoja do stvaranja novih modela.

Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija-2020“ je otvoren 23. avgusta i trajaće do 29. avgusta. Deo ekspozicija je na poligonu Alabino, na aerodromu Kubinka i na poligonu Ašuluk u Astrahanjskoj oblasti.

Planirano je da forum posete predstavnici iz oko 100 država. U forumu učestvuje više od 1.500 organizacija i biće predstavljeno oko 28.000 eksponata.   

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala