Navaljni stabilno, mediji tvrde da je nemačka klinika tražila pomoć stručnjaka za otrove

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografija„Šarite“: Navaljni stabilno; Mediji: Klinika tražila pomoć Bundesvera, Britanaca i Bugara
„Šarite“: Navaljni stabilno; Mediji: Klinika tražila pomoć Bundesvera, Britanaca i Bugara - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski opozicionar Aleksej Navaljni u stabilnom je stanju, u veštački izazvanoj komi, a simtomi krize izazvne inhibitorom holinesteraze su u opadanju, navode u klinici „Šarite“ gde se on nalazi na lečenju. Istovremeno, magazin „Špigel“ navodi da je bolnica tražila pomoć stručnjaka za otrove iz laboratorije Bundesvera.

Klinika je izdala saopštenje o stanju Navaljnog u kojem se dodaje i da se on nalazi na intenzivnoj nezi i da je priključen na respirator.

„Njegovo zdravstveno stanje nije se mnogo promenilo, i dalje je ozbiljno, ali nema neke ozbiljne opasnosti po život. Kao i ranije, dugoročne posledice teškog trovanja nisu očigledne“, navodi se u saopštenju.

„Špigel“ za to vreme podseća da se u Minhenu nalazi zatvoreni laboratorijski kompleks farmakologije i toksikologije gde rade najbolji stručnjaci za otrove i hemijske bojeve otrove.

Taj magazin, ali i sajt Belinket, navode da je nemačka klinika tražila informacije i od britanske laboratorije Porton-Daun, koja se bavila slučajem trovanja bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke.

Lekari berlinske klinike su se navodno obratili i bugarskim kolegama koji su lečili preduzetnika Emilijana Gebreva koji je bio otrovan 2015. godine u Sofiji, navodi nemački magazin.

Sama klinika „Šarite“ je saopštila da ne želi da komentariše te spekulacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala