Više od 10 zemalja slede Moskvu po pitanju ubrzane registracije vakcina

© RFPI i Centr imeni Gamalei / Uđi u bazu fotografijaLaborant u Naučno-istraživačkom centru "Gamaleja" testira vakcinu protiv virusa korona
Laborant u Naučno-istraživačkom centru Gamaleja testira vakcinu protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Registracija kineske vakcine protiv virusa korona, koju je razvila kompanija „Sinovak“, po ubrzanoj proceduri za upotrebu u hitnim slučajevima pokazuje da mnoge zemlje slede put kojim je krenula Rusija po tom pitanju, izjavio je generalni direktor ruskog Fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev.

Kako je rekao, Kina na taj način, po uzoru na Rusiju, počinje da „štiti“ grupe građana koji su najrizičniji, a to su doktori i nastavnici.

„Preko 10 zemalja koje su partneri ruskog Fonda za direktne investicije izučavaju iskustvo Rusije  po pitanju ubrzane registracije preparata i vakcina protiv virusa korona, a za koje je dokazano da su bezbedne i razvijane na proverenim rešenjima, a to je korišćenje adenovirusa“, kao što je slučaj sa vakcinom Sputnjik V“, istakao je on.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u 11. avgusta prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut „Gamalej“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Ubrzo zatim pokrenuta je proizvodnja, a prva partija vakcina Sputnjik V proizvedena je još 15. avgusta.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala