Pristalice vlasti i opozicije i danas u Minsku: Lukašenkov sin pozvao na jedinstvo

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaProtesti u Minsku
Protesti u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Minsku su završeni protesti, na kojima su se večeras uglavnom okupile pripadnice ženskog pola, protestujući protiv nasilja, saopštava dopisnik Sputnjika. Takođe su završene i manifestacije, koje su u Minsku održane u znak podrške predsedniku Aleksandru Lukašenku.

Na večerašnjem opozicionom protestu je učestvovalo oko 400 ljudi.

Protest je počeo oko 18.00 po srednjoevropskom vremenu na Trgu nezavisnosti u centru Minska. Okupljene su odmah okružili pripadnici specijalnih snaga i zahtevali su od demonstranata da se raziđu. Uhapsili su najmanje tri muškarca, dok žene i novinare nisu hapsili.

Demonstranti su protestovali protiv rezultata predsedničkih izbora, a takođe su podržavali demonstrante koji su ranije povređeni zbog policijske primene sile.

Policija je večeras odvela fotoreportera RIA „Novosti“ Evgenija Odinokova do automobila bez registarskih tablica gde su mu proverili akreditaciju, a zatim ga pustili.

Prema informacijama Centra za ljudska prava „Vesna“ privedena su dva Rusa, nedaleko od mesta gde su se održavali protesti opozicije. Takođe izveštava da je policija privela nekoliko demonstranata na Trgu nezavisnosti i da su među njima i novinari. Iz policije u Minsku nisu komentarisali ove navode.

 Večeras je na desetine ljudi učestvovalo u nekoliko sportskih manifestacija koje su se održale u Minsku u znak podrške predsedniku Aleksandru Lukašenku. Pod sloganom „Za Belorusiju!“ u Minsku su održane vožnje u kajacima i kanuima, marširanje konjice, kao i zajednička biciklistička trka u kojoj je učestvovao i stariji sin predsednika države – Viktor Lukašenko.

„Dobro je kada postoje različita mišljenja. Ja sam uvek za to da imamo različita mišljenja. Ali kada je tvoja zemlja u teškoj situaciji, kada od toga zavisi sudbina zemlje, moramo biti ujedinjeni i moramo pokušati da idemo u pravom smeru“, rekao je Viktor Lukašenko, komentarišući političke protivnike, prenosi RT.

On je zajedno sa ostalim učesnicima prošao ulicama prestonice na biciklu. Učesnici su nosili sportsku odeću sa nacionalnim simbolima, kao i državne zastave u rukama.

Pored minske Hale sporta marširala je konjica sa zastavama, a rekom Svislač su zaplovili kajakaši i kanuisti. Na kraju dana kolona automobila prošla je ulicama Minska, a vozači su na taj način podržali predsednika Belorusije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala