Kremlj: Aktiviranje rezervnih snaga u Belorusiji samo u slučaju krajnje nužde

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj iz parka Zarjadje
Pogled na moskovski Kremlj iz parka Zarjadje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija bi u Belorusiji mogla da aktivira rezervne bezbednosne snage samo u slučaju da se situacija izmakne kontroli, kada se pod pretnjom nađu organi državne vlasti i civili, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„To je već jasno rekao i predsednik Rusije Vladimir Putin. Hipotetički gledano, to bi se desilo u slučaju ako bi se situacija otrgla kontroli, kada bi se stabilnost dovela u opasnost, ili pak ako bi se pod pretnjom našli organi državne vlasti ili životi građana i to kao rezultat ekstremističke delatnosti. To su vam kriterijumi“, rekao je Peskov.

On je rekao i da je stav Kremlja da se takav scenario u Minsku neće ostvariti. Takođe je naveo i da se Rusija ni na koji način nije mešala u unutrašnja pitanja Belorusije.

Sa druge strane, Peskov je naglasio da je Moskva zabrinuta ekonomskim posledicama svega što se u Belorusiji dešavalo nakon predsedničkih izbora.

„Sve to što se događalo nije doprinelo ekonomskom razvoju i stabilnosti, štaviše, sasvim suprotno. Imajući u vidu da su i Rusija i Belorusija sastavni delovi naše Savezne države, naravno da je to tema koja nas zabrinjava“, dodao je.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala