Građani Srbije će moći da biraju vakcinu

© Sputnik / Tatьяna Makeeva / Uđi u bazu fotografijaZdravstveni radnik priprema špric sa vakcinom
Zdravstveni radnik priprema špric sa vakcinom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će se verovatno krajem ove ili početkom sledeće godine pojaviti adekvatna i bezbedna vakcina protiv virusa korona.

Lončar je naveo da će Srbija uraditi sve da svojim građanima omogući ne samo jednu, nego više vakcina koje prođu sve testove i dobiju dozvolu.

Ministar zdravlja je, gostujući na televiziji Pink, obrazložio da će se to učiniti da „ne bismo imali raznorazne teorije, tipa uzeli su od ovog, od onog...“.

Lekar priprema špric sa vakcinom - Sputnik Srbija
Srbija među prvih 20 zemalja koje će platiti vakcinu
„Pokušaćemo da obezbedimo što više vakcina i onda će naši građani moći da izaberu, ali na prvom mestu sve te vakcine moraće da budu bezbedne i da imamo crno na belo da ne izazivaju ništa loše, a da daju rezultat“, istakao je Lončar.

On je ukazao da je vakcinacija trenutno jedna od najvažnijih tema u svetu i dodao da velika čast što je Svetska zdravstvena organizacija uputila poziv Srbiji da predsedava konferenciji o imunizaciji, kojoj će prisustvovati ministri iz raznih zemalja.

„Srbija će biti predsedavajuća, a doneće se odluka kako i šta će se raditi sa vakcinacijom do 2030. godine“, rekao je Lončar, a preneo Tanjug.

Lončar je apelovao na sve građane da sačuvaju i sebe i druge tako što će da nose masku, poštuju fizičku distancu, izbegavaju gužve...

„Da uradimo sve da situaciju stavimo pod kontrolu, da na jesen sprečimo spajanje sezonskog gripa sa virusom korona, a to ćemo učiniti primenom istih ovih mera. Tu imamo i dodatnu pomoć jer će moći da se primi vakcina protiv sezonskog gripa koja se dobro pokazala, a koja će u Srbiji biti od 1. oktobra“, dodao je ministar zdravlja.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala