Džinovska tikva nikla u centru Čačka

Pratite nas
U domaćinstvu porodice Gojković iz Čačka nikla je tikva teška čak 30 kilograma.

"Posula sam seme i nisam očekivala nikakav plod, a sada je ova moja tikva prava atrakcija, nisam koristila bilo kakvu prehranu, pa možemo reći da je ovo prava organska, ali gradska tikva - kaže Mladena Gojković.

Njoj sve što posadi to i nikne – bez problema. Kada je sa sela dobila seme tikve, nije se dugo dvoumila i u baštici iza zgrade koja se nalazi u centru Čačka, posadila je ovo povrće. Iako nije imala nikakva očekivanja, dan po dan, njena tikva dostigla je težinu od 30 kilograma, sa vrežom dugom čak 27 metara.

"Nikad se nije dešavalo da u centru grada nikne ovakva tikva i još sa tako dugačkom vrežom, jer su one obično dugačke oko sedam metara, a moja je tri puta duža", kaže Mladena.

Ova Čačanka nadaleko je poznata kao žena zlatnih ruku, pa komšije u šali kažu da nema toga od čega ona ne može da napravi čudo. Ogromnu tikvu zagledaju brojni prolaznici, a vrlo često se i fotografišu pored ovog neobičnog zasada, prenosi agencija Rina.

"Očekujemo da na jesen ona bude potpuno zrela, prvo ću ja da je probam da vidim da li je dobrog ukusa, a ako bude dobra onda će se praviti pite, ali i sokovi za komšije", najavljuje Mladena.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala