Cicipas i Zverev na Đokovićevom putu do finala Ju-Es opena

© AP Photo / Tertius PickardNovak Đoković na turniru u Brizbejnu
Novak Đoković na turniru u Brizbejnu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se u istoj polovini žreba Ju-Es opena sa Stefanosom Cicipasom i Aleksanderom Zverevom, potvrđeno je posle objavljivanja žreba za njujorški grend slem. Đoković nastup na Ju-Es openu počinje protiv Damira Džumhura, a do finala neće moći da se sastane sa Danilom Medvedevom i Dominikom Timom.

Ukoliko savlada Džumhura na startu, protivnik u drugom kolu biće mi pobednik meča Aleksandar Bublik — Kajl Edmund, dok mu je prvi nosilac na putu Jan-Lenard Štruf, kojeg je u sredu deklasirao na Sinsinati mastersu.

Osmina finala Đokoviću verovatno donosi okršaj sa Džonom Iznerom, projektovani rival u četvrtfinalu mu je David Gofen, dok bi Stefanos Cicipas mogao da mu bude rival u polufinalu.

U delu žreba u kojem je Grk nalazi se i Aleksander Zverev, koji je postavljen za petog nosioca.

​Drugu polovinu kostura predvodi Dominik Tim, koji je postavljen za drugog nosioca, a tamo se nalazi i Danil Medvedev iz Rusije.

Od zvučnijih imena, u donjoj polovini su još Mateo Beretini, Andrej Rubljov, Grigor Dimitrov, Karen Hačanov, Roberto Bautista Agut.

Osim Đokovića, Srbija ima još četvoricu predstavnika u muškom singlu — Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića, Miomira Kecmanovića i Lasla Đerea.

Krajinović će u prvoj rundi igrati sa Mikaelom Imerom iz Švedske, a drugo kolo trebalo bi da donese okršaj sa boljim iz meča Điron–Polmans. Ako opravda status nosioca, Krajinović će u trećem kolu igrati najverovatnije sa Davidom Gofenom, koji nastup počinje od Rajlija Opelke.

Za 18. nosioca postavljen je Dušan Lajović i njegov prvi suparnik biće 70. teniser sveta Jegor Gerasimov, dok ga u drugom čeka pobednik duela Travalja–Tompson. Kristijan Garin projektovani je Lajovićev protivnik u trećoj rundi, preneo je RTS.

Đere počinje od Kristofera O'Konela, a Kecmanović od Đanluke Mađera iz Italije. Đere nije imao sreće jer, u slučaju trijumfa nad Australijancem, ukršta se sa Medvedevom.

Podsetimo, u Njujorku neće biti Rodžera Federera zbog povrede, kao ni Rafaela Nadala, Gaela Monfisa, Stana Vavrinke, Nika Kirjosa... Svi oni su odlučili da iz bezbednosnih razloga ne putuju u „veliku jabuku“.

Ju-Es open počinje sledećeg ponedeljka i igra se do 13. septembra za nagradni fond od 53.402.000 dolara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala