Uhapšeno 14 osoba zbog napada na autobus u Harkovu

© Sputnik / Evgeniй Kotenko / Uđi u bazu fotografijaPripadnici ukrajinskog bataljona "Azov" polažu zakletvu
Pripadnici ukrajinskog bataljona Azov polažu zakletvu  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija je uhapsila 14 osoba, pod sumnjom da su izvršili napad na autobus u kome su bili predstavnici organizacije „Patrioti – za život“ na autoputu Kijev-Harkov.

Prema rečima zamenika ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Antona Geraščenka, u napadu su traumatskim oružjem povređene dve osobe, dok je jedna dobila potres mozga. Niko nije poginuo, kako je ranije bilo saopšteno.

„Političkim partijama i ostalima zabranjeno je Ustavom Ukrajine da formiraju bilo kakve snage oružane formacije. Pravo na zakonsku primenu sile ima samo država. Policija će čvrsto i principijalno reagovati na bilo kakve provokacije političkih sila, nije važno da li one pripadaju desnici, levici, crvenim ili plavim. Svi učesnici nasilja će biti zadržani i pozvani na krivičnu odgovornost“, podvukao je Geraščenko.

„Nastradali imaju povrede mekih tkiva“, rekao je Gerašenko televiziji „Ukrajina 24“.  

Prema podacima policije, u okolini sela Ljubotin u reonu Harkova, automobili marke „Micubiši“ presreli su autobus u kome su se nalazili predstavnici organizacije „Za život“.

„Zatim je iz automobila izašlo nekoliko ljudi koji su počeli da pucaju na autobus, a onda su pobegli“, saopštila je policija.

Poslanik „Opozicione platforme-za život“ Vadim Rabinovič je saopštio da je deo napadača uhapšen. 

„Dva od šest automobila kojima je izvršen napad su zadržana. To su se pripadnici bataljona „Azov“ i „Nacionalnog korpusa“ išli iz Poltave i trebalo je da napadnu predsednika naše partije, ali nisu uspeli. Na putu ka Harkovu su napali naš autobus“, napisao je Rabinovič na fejsbuk stranici.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala