Šta Amerikanci zameraju svojim trupama u Siriji u incidentu sa ruskim vojnicima /video/

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaPatrola vojne policije Rusije u provinciji Idlib
Patrola vojne policije Rusije u provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čitaoci izdanja „Vašington post“ su optužili su predsednika Donalda Trampa i rukovodstvo Pentagona za incident koji se dogodio u Siriji.

„Incident se desio deset meseci nakon što je predsednik Donald Tramp pozvao na povlačenje američkih trupa iz severoistočne Sirije... Ali mi smo ostali tamo kako bismo opljačkali sirijsku naftu, sprečili Asada da obnovi državu“, ogorčen je Bartolo1, koji je citirao informacije iz članka.

Amerika nema zakonskih osnova da bude u Siriji. Mi smo ovde, jer Izrael to želi. Rusi su ovde po pozivu vlade. Moramo otići pre nego što se situacija zaoštri“, izjavio je Alfa67.

Specijalci Međunarodnog centra za razminiranje Oružanih snaga Rusije u Dejr el Zoru - Sputnik Srbija
Načelnik generalštaba vojske RF: Amerikanci pokušali da blokiraju rusku patrolu u Siriji /video/

„Postoji nekoliko neprijatnih činjenica. Prvo, Amerikance nikada nisu zvali da dođu u Siriju, a Ruse su molili, jer su oni saveznici Sirije. Mi smo vrlo hrabro otišli tamo kako bismo manipulisali „terorističkim“ situacijama na mestima za koje smo zainteresovani“, napisao je „Aid-notwar“.

„Ni jedan kompetentni vođa ne bi ostavio vojsku u tako nezgodnoj situaciji. Tramp nikada nije bio, niti će biti kompetentan“, izjavio je „fetchfire“.

„Mi smo veoma hrabri kada su u pitanju male države, a kada su veće države, onda ne želimo da zaoštravamo situaciju“, napisao je Morgoth_V.

Podsetimo, Vašington je optužio Moskvu da je izazvala incident u kojem su povređeni američki vojnici. U Ministarstvu odbrane su izjavili, da je Rusija obavestila međunarodnu koaliciju o patroli i da je nesrećni slučaj nastao, jer je američki oklopni transporter blokirao put patroli, zato su morali da „preduzmu neophodne mere kako bi sprečili incident i dalje sproveli postavljeni zadatak“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala