Srpski nacionalni savjet Crne Gore podržava zajednički praznik Srbije i RS

© Wikipedia / AnonymousSnimak srpskog konjičog puka, Solunski front 2. avgust 1916.
Snimak srpskog konjičog puka, Solunski front 2. avgust 1916. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski nacionalni savjet Crne Gore podržava odluku rukovodstava Srbije i Republike Srpske da se Dan proboja Solunskog fronta, 15. septembar, ustanovi kao praznik srpskog naroda.

„Zato će u najkraćem roku na svojim organima doneti odluku da se 15. septembar obeležava kao i svi drugi srpski nacionalni praznici u Crnoj Gori, iz razloga što je Crna Gora uvek bila srpska država, a i danas je država i srpskog naroda, što pokazuje ogromni srpski nacionalni i kulturni potencijal u njoj“, navodi se u saopštenju Srpskog nacionalnog savjeta.

Proboj Solunskog fronta, koliko za Srbiju i Republiku Srpsku, od izuzetne je istorijske važnosti i za srpski narod u Crnoj Gori, kako zbog značajnog učešća Crnogoraca-Srba koji su sa srpskom vojskom prošli svu mučeničku golgotu Prvog svetskog rata, tako i zbog sigurnog nagoveštaja oslobađanja Crne Gore i srpskih krajeva od okupatora.

„Uz uvažavanje rukovodstava Srbije i Republike Srpske da se ne mešaju u unutrašnja pitanja drugih suverenih država, najdobronamjernije ih molimo da nikada ne zaborave i previde koliki je istorijski značaj srpskog naroda u Crnoj Gori za svekoliko srpstvo i stvaranje modernih srpskih država“, navodi se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala