Pupovac u Vukovaru posle napada na Srbe: Doterali cara do duvara

© YT/Milorad Pupovac
Milorad Pupovac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SDSS Milorad Pupovac rekao je danas na vanrednoj konferenciji za medije sazvanoj zbog napada na dvojicu mladića srpske nacionalnosti da nije došao da govori kako ko mora da radi svoj posao, već da upozori na kontinuirane međuetničke sukobe.

Dvojica mladića srpske nacionalnosti napadnuti su u Vukovaru sinoć oko 23 sata.

"Odlučili smo da sazovemo konferenciju za novinare i zbog napada pre tri dana i sinoćnog napada, kao i pokušaja napada jutros koji je policija sprečila,“ rekao je Pupovac, prenosi Tanjug pisanje Hine.

Dodao je da napadi organizovanih grupa mladih ljudi hrvatske nacionalnosti na mlade pripadnike srpske zajednice u Vukovaru i okolini traju u kontinuitetu više od godinu dana, a u različitim pojavnim oblicima pokušali su da se prošire i na celu Republiku Hrvatsku.

"Izgleda kao da neko želi da izazove međuetničke sukobe u ratu teško stradalom gradu i ratnim stradanjem duboko traumatizovanim njegovim stanovnicima. Dok se u Kninu i drugim mestima gradi politika pomirenja, ovde u Vukovaru, pre 24 godine započetu i stvaranu politiku pomirenja želi da se uništi, a u Kninu kompromituje i po mogućnosti zaustavi,“ ocenio je Pupovac, dodavši da je to na štetu Vukovara, Knina i cele Hrvatske.

Smatra da se nije na vreme prepoznalo o čemu se radi te da je reč "o nasilju s političkom pozadinom i političkim sponzorstvom".

"Reč je o nasilju kojim se želi da suspenduje ili ograniči, kako ustavni poredak Republike Hrvatske tako i norme međunarodnog poretka čijim je prihvatanjem Hrvatska postala deo svetskoga poretka mira, vladavine prava i međunacionalne tolerancije i ravnopravnosti," naglasio je Pupovac.

Na pitanje novinara ko stoji iza napada, Pupovac je rekao da "…ko god stoji, sada je doterao cara do duvara, a ko je car prepoznaće se. Neko je doterao do zida“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala