Dolijao serijski mrzitelj Srba: Deset godina uništavao kola i pretio

© AP Photo / Filip HorvatHrvatska policija
Hrvatska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatska policija identifikovala je 77-godišnjeg muškarca iz Poreča kao osumnjičenog da je u tom letovalištu na zapadnoj obali Istre 10 godina uništavao automobile sa srpskim registarskim tablicama na kojima je ostavljao poruke, što je kvalifikovano kao „zločin iz mržnje“.

U saopštenju Istarske policije se navodi da je osumnjičeni hrvatski državljanin počinio 18 krivičnih dela i to 16 koje se odnose na oštećenje tuđe stvari i dva na krivična dela pretnje.

Kako se sumnja, on je ta krivična dela počinio od 2010. do 2020. godine, a njegova meta bili su automobili s registarskim tablicama Srbije.

Osumnjičeni je u navedenom razdoblju oštetio 16 automobila koji su bili na parkinzima u sklopu turističkih naselja.

U većini slučajeva, kako se navodi, automobile je oštećivao odvijačem, a u dva slučaja koristio je sprej. Ispod brisača je ostavljao papiriće s porukama mržnje prema srpskoj nacionalnoj pripadnosti. U dva slučaja osumnjičeni je ostavio i preteće poruke sa elementima govora mržnje.

Inače, ove godine počinio je četiri takva krivična dela. U svim slučajevima vlasnike je, uz materijalnu štetu, dočekala i neprijateljska poruka, preneo je Tanjug.

Tokom pretresa kod 77-godišnjaka su pronađeni nemački pištolj „velten vafen“ i municija za koje nema dozvolu, za šta mu sledi prekršajna prijava.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala