Posada Vojske Srbije osvojila prvo mesto na Vojnom reliju u Rusiji

© Foto : Ministarstvo odbrane SrbijePosada Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji
Posada Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posada Vojske Srbije osvojila je prvo mesto u individualnoj trci — jednoj od takmičarskih kategorija Vojnog relija na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji.

Na završnom takmičenju u toj disciplini, desetar Miloš Četrović kao vozač i stariji vodnik Goran Ćokić, kao suvozač-navigator, ostvarili su najbolji rezultat u konkurenciji osam posada u kategoriji vozila formule pogona 6x6, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Trka je održana u sredu i odvijala se u dve etape, u terenskim uslovima i na terenu koji je za sve učesnike bio potpuno nepoznat.

Tenk T-72B3 sa posadom Rusije tokom individualne trke prve etape Tenkovskog biatlona - Sputnik Srbija
Srbija otvorila „Tenkovski biatlon“ /video/

Pored merenja ukupnog vremena potrebnog za savladavanje staze, negativno je bodovano svako odstupanje od zadate rute i svako prekoračenje zadate brzine.

Maršrutu su takmičari dobili pred start trke, učitanu u navigacione uređaje koje koriste Oružane snage Ruske Federacije, a preko kojih sudije prate detalje trke i brzinu kretanja vozila.

Nakon prve etape trke, posada Vojske Srbije zauzimala je treće mesto, da bi u drugoj etapi značajno poboljšala plasman i izbila na prvo mesto.

Srpska posada u obe etape nije imala ni jedno prekoračenje brzine, čime su organizatori posebno iznenađeni i što rezultat čini još vrednijim, navodi se u saopštenju.

Takmičenje u Vojnom reliju nastavlja se trkom sa bojevim gađanjem i ekipnom trkom koja predstavlja glavni događaj u disciplini Vojni reli.

Podsetimo, na prošlogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama ekipa Vojske Srbije osvojila je treće mesto i to je bilo prvo učešće njenih vozača u ovoj disciplini Međunarodnih vojnih igara.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala