Opasna faza: Odgovor iz Ostroga na strašne pretnje crnogorskog režima /video/

© Sputnik / Radoje PantovićManastir Ostrog
Manastir Ostrog - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što je crnogorski premijer Duško Marković najavio proterivanje sveštenika SPC, protojerej Željko Ćalić, paroh danilovgradski, iz ostroške svetinje poručio je vrhu Crne Gore da ne raspiruju tenzije svojim izjavama.

„Pozivam one koji sada vrše vlast u Crnoj Gori, a naročito ove na vrhu, da smanje tenzije. To je njihova dužnost i obaveza, a ne da raspiruju tenzije svojim izjavama koje nas zaista čude. Neprihvatljivo je da neko preti sa visokih funkcija i da se obrušio na Crkvu i svoj narod. To je nešto što je potpuno apsurdno i da ne živimo u okolnosti u kojima živimo, to bi bilo skoro nemoguće. Na drugim mestima, u drugim demokratskim društvima to se ne bi moglo ni desiti“, saopštio je protejerej u video-poruci.

On je naveo da je matrica razvijanja podela i mržnje među ljudima ušla u fazu koja može biti opasna.

„Mi, nažalost, živimo u takvom ambijentu već duže vreme. Ovde se sve svodi na tu istu matricu, na razvijanje podela i omraza među ljudima, a sad to nažalost doživljava kulminaciju. Umesto da smo to prevazišli, to ulazi u fazu koja može biti opasna. Zato sa ovog mesta pozivam sve ljude da se uzdrže od svakog viška emocija i svega onoga što može naneti štetu njima i bilo kome drugome, zbog čega se mogu kajati čitav život“, poručeno je iz ostroške svetinje.

Protojerej Ćalić se obratio i učesnicima litija u Crnoj Gori i pozvao ih da nikako ne uzvraćaju na provokacije onima kojima ne odgovara održavanje litija.

Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je u sredu da će trpeti sveštenike Srpske pravoslavne crkve do 30. avgusta, nakon čega će otvoriti granice i vratiti ih njihovim kućama jer nemaju utemeljenja u Crnoj Gori.

„Crnu Goru napadaju ovih dana oni isti koji je nisu želeli 2006. i čiji su je preci poništili 1918.“, rekao je Marković nekoliko dana pred parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala