Šta se desilo u libijskoj Ambasadi u Minsku

Pratite nas
Incident u ambasadi Libije u Minsku je povezan sa unutrašnjim nesuglasicama između libijskih diplomata, izjavio je portparol beloruskog Ministarstva spoljnih poslova Anatolij Glaz.
„Prema informacijama koje posedujemo, uzrok incidenta su unutrašnje nesuglasice između libijskih diplomata“, navodi se u komentaru Glaza koji je objavljen na sajtu MIP Belorusije.

„Nisu stigle žalbe na telesne povrede ni od jedne sukobljene strane. Policija nije nikog privela“, dodao je on.

Kako se navodi, Belorusija, u skladu sa međunarodnim normama ne može i neće da se meša u unutrašnje stvari libijske ambasade. Samo će pojačati njeno obezbeđenje.

Podsetimo, privremeni vršilac dužnosti ambasadora Libije u Minsku Muhamed Istejta, koji zastupa Parlament i Libijsku nacionalnu armiju koja se nalazi pod kontrolom Halife Haftara, saopštio je da je oko 30 pristalica Vlade nacionalnog spasa Libije (koja kontroliše Tripoli) napalo ambasadu „bacilo ga na pod i pretuklo“. Istejta je saopštio da ima sukob sa napadačima već dva meseca i da je ovo drugi napad. Ta grupa, kako kaže, traži da on napusti ambasadu i da je preda pristalicama Vlade nacionalnog spasa.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala