Lajčak o dijalogu Beograda i Prištine: Finalizujemo ranije započete teme

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICMiroslav Lajčak
Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da se na razgovorima na ekspertskom nivou finalizuju pitanja o kojima se ranije razgovaralo.

„Pred sastanak na visokom političkom nivou između Beograda i Prištine koji će se održati početkom septembra, sastao sam se sa glavnim pregovaračima/koordinatorima u Briselu kako bi finalizovali rad na pitanjima o kojima smo razgovarali na prethodnim sastancima“, naveo je Miroslav Lajčak na Tviter nalogu.

​Eksperti Beograda i Prištine na trećoj rundi sastanaka u Briselu razgovaraju o nestalim i raseljenim licima i ekonomskim odnosima dve strane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom razgovora sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem 16. jula naglasio važnost rešavanja pitanja nestalih i raseljenih s područja KiM.

Nova rudna razgovora na visokom političkom nivou između Beograda i Prištine najavljena je za početak septembra, najverovatnije za 7. septembar, neposredno nakon razgovora dve strane u Vašingtonu, 4. septembra, prenosi RTS.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala