Kremlj: Sankcije protiv ruskih instituta – teatar apsurda, totalni nonsens

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPeskov: Izjave ukrajinskog kontraadmirala – apsolutna glupost
Peskov: Izjave ukrajinskog kontraadmirala – apsolutna glupost - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stavljanja pet ruskih istraživačkih instituta na sankcioni spisak Sjedinjenih Američkih Država predstavlja svojevrsni teatar apsurda, poručuju iz Kremlja. U Kremlju ne prihvataju tvrdnje američke strane da su ruski instituti mogli da učestvuju u izradi bakteriološkog i hemijskog oružja.

U sredu je američko Ministarstvo trgovine saopštilo da su Sjedinjene Američke Države na spisak sankcija dodale pet ruskih naučno-istraživačkih instituta, sumnjajući ih da rade na hemijskom i biološkom oružju.

Jedan od njih je 48. Centralni naučno-istraživački institut Ministarstva odbrane Rusije, koji je zajedno sa centrom „Gamaleja“ napravio vakcinu protiv virusa korona.

„To je nastavak nekakve zavisnosti od sankcija, nekakav teatar apsurda. Mi, naravno kategorički, odbacujemo tvrdnje da neke naše organizacije mogu biti uključene ili rade na izradi hemijskog i bakteriološkog oružja – to je apsolutni nonsens“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On kaže da Amerika ne može da opstane bez sankcija.

„Oni ne mogu da žive bez sankcija, da svakog dana nekome ne uvode sankcije, preciznije, restrikcije“, dodao je on.

Imajuću u vidu napore jednog od ruskih instituta, ne može se iskključiti da se radi o otvorenoj, ogoljenoj i nekonkurentnoj borbi, rekao je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala