Evropski komesar za trgovinu podneo ostavku zbog skandala

© AP Photo / Virginia MayoEvropski komesar zadužen za trgovinu Fil Hogan
Evropski komesar zadužen za trgovinu Fil Hogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropski komesar zadužen za trgovinu Fil Hogan podneo je ostavku zbog političkog skandala koji je izbio zbog njegovog prisustva na večeri, kojom su prekršena pravila o merama za suzbijanje virusa korona.

Fil Hogan je još jednom ponovio izvinjenje svim Ircima zbog greške koju je učinio tokom svoje posete Irskoj kada je prisustvovao večeri sa više od 80 zvanica.

​On je naveo da u potpunosti ceni i prepoznaje izazov koji pandemija Kovida-19 predstavlja društvu i globalnoj ekonomiji, a da je kao javna ličnost morao da bude strožiji u pridržavanju mera za zaustavljanje širenja virusa.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objavila je na svom Tviter nalogu da poštuje odluku Hogana i zahvalila mu se na dosadašnjem radu u njenom timu.

​Hogan je, naime, prošle srede u Irskoj prisustvovao večeri koju je organizovao lokalni golf klub, a koja je zbog više od 80 prisutnih zvanica prekršila irska pravila o suzbijanju pandemije.

U Evropskoj komisiji su ranije poručili da je važno da svi poštuju pravila i preporuke za suzbijanje širenja virusa korona, a da se komesar može razrešiti dužnosti bilo na svoj zahtev ili na zahtev predsednika Komisije da podnese ostavku, preneo je Tanjug.

Nakon ostavke Hogana, Irska bi sada trebalo da predloži novog kandidata za komesara, a predsednica Evropske komisije da mu dodeli isti ili drugi resor.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala