Vrata raja: Velika prevara ili odlična ideja /foto/

CC0 / Anspleš/ Road Trip with Raj / Vrata raja, Bali
Vrata raja, Bali - Sputnik Srbija
Pratite nas
Penataran Lempujang - zapamtite ove reči ako putujete na Bali. Ako to izgovorite, odvešće vas na mesto gde svi turisti prave legendarnu fotografiju, do "vrata raja".

Ako na društvenim mrežama ukucate haštag #baligateofheaven videćete rajski prizor kamenih monolita poput kapije koji su isklesani kao čipka i prelepe devojke u haljinama koje lepršaju i čiji se odsjaj vidi u prelepom jezeru.

Prošle godine je mladi par influensera putovao na Bali i u potrazi za dobrom slikom pala im je na pamet ideja da naprave super fotografiju uz pomoć malog trika, uz pomoć igre sa refleksijama, prenosi Magazin Novosti.

Odlična zarada, revolucija u turizmu Balija

Lažna ili ne, ali od ovog trika počeli su svi da zarađuju: prevoznici, turistički vodiči, hram, ljudi koji iznajmljuju ogledalo, fotografi...

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

#baliindonesia #gateofheaven #baligateofheaven #balinese

Objava koju deli 🦋 (@mariancarmelo) dana

Ova fotografija je napravila revoluciju u turizmu Balija! Horde turista krenule su na ovo ostrvo sa samo jednim ciljem - napraviti neverovatnu fotografiju.

Inače, hram Penataran Lempujang je jedno od šest svetih mesta na Baliju. Nalazi na nadmorskoj visini od 1,175 metara i do njega vodi 1.700 stepenica.

Kada stignu, turisti prvo shvate da jezero ne postoji, ali da fotografija ipak može da se napravi.

​Prvo moraju da plate ulaznicu, a onda da čekaju red i doplate fotografu sa ogledalom kako bi napravili savršenu fotografiju.

Da je u pitanju trik prva je otkrila Polina Marinova, novinarka magazina "Fortuna Magazina" koja je objavila realnu sliku i napisala: Ovo je dokaz da influenseri prave lažne prizore na fotografijama!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala