Putin razgovarao sa premijerom Italije o Navaljnom i Belorusiji

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPutin razgovara telefonom
Putin razgovara telefonom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa premijerom Italije Đuzepeom Konteom i istakao da su nedopustive ishitrene i neosnovane optužbe u vezi sa hospitalizacijom Navaljnog, saopštava pres-služba Kremlja.

Navodi se da se razgovor održao na inicijativu italijanske strane.

„Bilo je govora i o situaciji oko hospitalizacije Alekseja Navaljnog. Ruska strana je istakla da su nedopustive ishitrene i neosnovane optužbe u vezi s tim i naglasila da je zainteresovana za detaljnu i objektivnu istragu svih okolnosti događaja“, ističe se.

Putin i Konte su razgovarali i o situaciji o Belorusiji nakon predsedničkih izbora.

„Ruska strana je naglasila da su kontraproduktivni bilo kakvi pokušaji mešanja u unutrašnja pitanja Republike i vršenje pritiska na njeno rukovodstvo. Strane su se složile da je sada najvažnije da se spreči bilo kakva eskalacija“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, lideri su razgovarali i o situaciji u Libiji, istakavši da je neophodno da se što pre obnovi dijalog u Libiji.

Putin i Konte takođe su se dogovorili da intenziviraju saradnju u suprotstavljanju virusu korona, uključujući rad na vakcinama, prenosi pres-služba Kremlja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala