Mitropolit Amfilohije: Vlasti da bude jasno da se nasiljem ne stvara budućnost Crne Gore

© Foto : Mitropolija crnogorsko primorskaMitropolit Amfilohije
Mitropolit Amfilohije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da je u Crnoj Gori „narod vaskrsao“, a vlastima poručio da se nasiljem ne stvara budućnost Crne Gore i da prestanu da zbog „svoje vlasti i častoljublja umnožavaju mržnju u narodu“.

„Vaskrsla je ljubav prema Svetoj Trojici — Bogu ljubavi, prema Crkvi Božijoj. Ovde nije neka politička ujdurma, nego pitanje naroda koji je krenuo da hodi putevima svojih predaka, putevima Svetoga Petra Cetinjskoga i Petra Drugoga Lovćenskog Tajnovidca“, naveo je mitropolit Amfilohije.

On je, kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske, nedavno u svojoj arhipastirskoj besedi u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici vernom narodu poručio da se Crna Gora posle 170 godina nalazi u istom položaju kao za vreme Svetoga Petra Drugoga Lovćenskog Tajnovidca.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović - Sputnik Srbija
Mitropolit Amfilohije: Za svoje 82 godine prvi put izlazim na parlamentarne izbore

„Sveti Petar Lovćenski Tajnovidac svoj narod, Crnu Goru i Crnogorce predao je Bogu ljubavi — Svetoj Trojici i Majci Božijoj. Tako se i ja, kao njegov nedostojni naslednik, trudim da predam Crnu Goru i Crnogorce, bez obzira kako se ko oseća, Presvetoj Trojici — Bogu ljubavi. I da zamolim sve do jednoga, da se u toj ljubavi sreću jedni sa drugima i da izlaze na izbore u toj ljubavi prema Bogu, svetinjama, tvorevini Božijoj, Majci Božijoj, svetim Božijim ljudima“, naveo je Amfilohije.

„Zato se obraćam i vama, da u miru i bratskoj ljubavi u ove dane a i na sam dan izbora, sve bude u duhu ovoga amaneta Svetoga Petra Drugoga Lovćenskog Tajnovidca! U isto vreme skrećem pažnju ovima koji su na vlasti da se nasiljem ne stvara budućnost ni svoja, ni svoje djece, a kamoli budućnost Crne Gore“, istakao je mitropolit Amfilohije.

Podsećajući da ovih dana narod samoinicijativno organizuje litije, mitropolit Amfilohije je poručio svima da ne zaborave da se litije i sve pod lozinkom „Ne damo svetinje“ moraju odvijati u skladu sa ljubavlju bratskom i slogom, saglasno blagoslovu Lovćenskog Tajnovidca, a u isto vreme i molbom, kako je naveo, glavarima da prestanu da zbog svoje vlasti i svoga častoljublja umnožavaju mržnju u narodu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala