Bugarska opozicija: Ostavka jednog ministra nije rešenje, treba da ode čitava vlada

© Foto : Pixabay / Victor SapozhnikovBugarska zastava
Bugarska zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ostavka ministra pravde Bugarske Danila Kirilova ništa ne rešava, rekao je poslanik opozicione Bugarske socijalističke partije Javor Božankov, dodajući da opozicija neće podržati predloge vladajuće stranke o izmenama Ustava.

Prema mišljenju Božankova, Kirilov je morao da napusti svoju dužnost zbog svoje kratkovidosti i nekorektnih izjava o protivnicima.

„Ministra Kirilova ljudi će zapamtiti kao ministra koji je podneo ostavku zbog sopstvene gluposti i zbog toga što ne podnosi šale na svoj račun. Kao pravnik mogao je da prekrši sve pravne principe i da brani nešto što se naziva Ustavom, iako to uopšte nije Ustav (nacrt novog Ustava koji je predložila stranka GERB). On treba da ode, zajedno sa čitavom vladom, a njegova ostavka je samo potez da se ublaži napetost“, rekao je opozicioni poslanik.

Politički analitičar Geogri Harizanov smatra da ostavka ministra ne znači da se on povlači iz politike i sa vlasti.

„Na kraju krajeva on ostaje poslanik stranke GERB i član vladajuće komisije parlamenta“, rekao jee Harizanov, istakavši da su Kirilova kritikovali zbog njegovih ličnih kvaliteta, a ne zbog rada u sferi pravosuđa.

Ranije je Kirilov uporedio predsednika stranke „Da, Bugarska“ Hrista Ivanova sa Sunđer Bobom, nakon čega mu je premijer Bojko Borisov zabranio da bilo šta objavljuje na društvenoj mreži Fejsbuk.

Podsetimo, premijer Bugarske Bojko Borisov ranije se obratio naciji u vezi sa protestima koji već duže vreme potresaju tu zemlju, predloživši da se unesu određene izmene u aktuelni Ustav. Kako je objasnio, ustavne izmene ticaće se pre svega Narodnog sobranja, ali i rada državnog tužioca, čiju ostavku zahtevaju demonstranti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala