Brazil može proizvoditi rusku vakcinu protiv korone za ceo region

© Foto : Press-služba AFK "Sistema" / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja vakcine protiv kovida 19
Proizvodnja vakcine protiv kovida 19 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva je izabrala Brazil da bude najveći partner za proizvodnju i distribuciju vakcine protiv korone, izjavio je ambasador Ruske Federacije u Brazilu Sergej Akopov.

„Rusija smatra Brazil veoma važnim partnerom u zaštiti naša dva naroda od virusa korona. Brazil može da postane važan centar za proizvodnju i distribuciju vakcine ne samo za svoje potrebe, već za ceo region, pa i za druge države“, podvukao je ruski ambasador prilikom razgovora o ruskoj vakcini u Komisiji donjeg doma brazilskog parlamenta za suzbijanje epidemije.

Naveo je da se Moskva, po ovom pitanju, rukovodi idejom „da je neophodno da se uskoro celo čovečanstvo efektno i bezopasno zaštiti od Kovida-19“.

„Ljudi su u celom svetu umorni od ove situacije i svi sa nestrpljenjem čekaju usavršavanje i primenu vakcine“, rekao je Akopov i obećao da će uraditi sve što je u njegovoj moći „kako bi saradnja sa Brazilom bila uspešna“.

Prema ranije objavljenim informacijama, proučavanja ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“ će početi uskoro na bazi Tehnološkog instituta brazilske države Parana. Vlade nekoliko država regiona su već izrazile zainteresovanost za vakcinu, čija se proizvodnja planira i u Latinskoj Americi. Ruski fond za direktne investicije je 12. avgusta potpisao sporazum o saradnji sa vladama regiona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala