Beloruske vlasti „poništile“ pasoše ruskih novinara

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaPasoš građanina Ruske Federacije
Pasoš građanina Ruske Federacije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pasoši ruskih novinara, na koje je stavljen pečat o zabrani ulaska u Belorusiju na pet godina, u Rusiji se sada smatraju nevažećim, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije.
„U skladu sa članom šest dekreta vlade Ruske Federacije 'O utvrđivanju uredbe o pasošu državljanina Ruske Federacije, primerku i opisu pasoša državljanina RF', zabranjeno je unositi podatke, oznake i beleške u pasoš koje nisu predviđene ovom uredbom. Pasoš u koji su uneti podaci, oznake ili beleške, koje nisu predviđene aktuelnom uredbom, smatra se nevažećim“, saopštio je ruski MUP.

Istovremeno, iz Ministarstva su napomenuli su da, s obzirom da vlasnici pasoša nisu krivi, novinari zbog toga neće snositi administrativnu odgovornost.

Podsetimo, nakon predsedničkih izbora u Belorusiji je privedeno više novinara . Nekim novinarima je, nakon puštanja iz pritvora, zabranjen ulazak u Belorusiju na pet godina.

Konkretno, reč je o fotoreporteru MIA „Rusija sevodnja“ Ilji Pitaljevu. Odgovarajući pečat stavljen je na njegov ruski pasoš.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala