Vašington optužio ruske vojnike da su izazvali incident u Siriji

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaPatrola vojne policije Rusije u provinciji Idlib
Patrola vojne policije Rusije u provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savet za nacionalnu bezbednost SAD optužio je ruske vojnike da su izazvali incident u Siriji u kojem su nastradali Amerikanci.
„Ruski automobil je udario u oklopno vozilo koalicije (na čelu sa SAD) na severoistoku Sirije što je izazvalo povrede članova posade koji su bili u njemu“, navodi se u saopštenju predstavnika Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džona Eliota.

Po njegovim rečima, kako bi se izbegao konflikt američki automobil je napustio mesto nesreće.

„Tako nesigurno i neprofesionalno ponašanje predstavlja kršenje pravila sprečavanja izazivanja konflikta o čemu su se dogovorili SAD i Rusija u decembru 2018. godine. Koalicija i SAD ne žele eskalaciju sa vojnicima bilo koje države, ali američke snage imaju pravo na samoodbranu od neprijateljskih akcija“, naglasio je predstavnik Saveta.

Podsetimo, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov razgovarao je telefonom sa šefom komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD generalom Markom Milijem, kako se pretpostavlja, povodom ovog incidenta.

Ranije se u medijima pojavila informacija o incidentu koji se dogodio na severoistoku Sirije između ruskih i američkih vojnika. Međutim, za sada nema zvaničnog komentara Ministarstva odbrane Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala