Amerika sankcijama pokušava da sakrije poraz u razvoju vakcine protiv korone

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteZgrada američkog Senata u Vašingtonu
Zgrada američkog Senata u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novim sankcijama protiv ruskih naučnih instituta SAD prikrivaju svoj poraz u razvoju vakcine protiv korone i pokušavaju da spreče da ruska vakcina stigne na zapadna tržišta, rekao je ruski senator Oleg Morozov.
„Amerika vodi rat protiv ruske vakcine u dva pravca istovremeno – sa jedne strane, to je pitanje prestiža američke nauke koja je još jednom izgubila od nas i sada prikriva svoj poraz sankcijama, a s druge strane reč je o čistoj računici, to jest oni žele da zatvore zapadna tržišta za našu vakcinu“, objasnio je ruski senator.

Prema njegovim rečima, SAD su se ovde preračunale.

„Za mnoge zemlje borba sa posledicama pandemije virusa korona će biti prioritet, što znači da će ruska vakcina biti tražena, uprkos sankcijama“, naglasio je Morozov.

Danas je saopšteno da su SAD uvele sankcije protiv dva ruskih naučno-istraživačka instituta Ministarstva odbrane Rusije, uključujući i institut koji je učestvovao u razvoju vakcine protiv virusa korona.

Podsetimo, Rusija je 11. avgusta prva na svetu registrovala vakcinu protiv virusa korona. Vakcinu su napravili centar „Gamalej“ i Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala