Američki časopis impresioniran bespilotnom „Armatom“

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaTenk T-14 "Armata" i borbeno pešadijsko vozilo "Armata" sa modulom "Kinžal" na probi Parade pobede u Moskvi
Tenk T-14 Armata i borbeno pešadijsko vozilo Armata sa modulom Kinžal na probi Parade pobede u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Konstruktori bespilotne verzije ruskog tenka T-14 „Armata“ uspeli su da reše problem svojstven svakom vozilu na daljinsko upravljanje, navodi se u članku američkog časopisa „Nešenel interest“.

Autor članka Piter Sučiu smatra da je obezbeđivanje ove tehnike „svešću o situaciji“ najvažnije pitanje koje se odnosi na uređaje na daljinsko upravljanje. Konstruktori T-14 dali su odgovor na njega, stavljajući na celo telo tenka širokougaone video-kamere. One omogućavaju pregled u opsegu od 360 stepeni, a takođe obezbeđuju posadi podatke o situaciji na terenu.

Druga inovativna karakteristika tenka je bespilotna kupola. Na njoj se nalazi glavni top na daljinsko upravljanje, kalibra 125 mm 2A82-1M sa glatkom cevi i potpuno automatizovanim sistemom punjenja.  

Stručnjak je skrenuo pažnju na sposobnost T-14 da se kreće brzinom od 90 kilometara na sat. On pretpostavlja da ga ovo čini potencijalno pokretnijim od američkog tenka M-1 „Abrams“.

U članku se, takođe, ističe da će novi ruski tenk moći da izvodi izviđačke operacije, učestvuje u procesu određivanja ciljeva i korekciji paljbe samohodnih artiljerijskih vozila, raketnih sistema zemlja-vazduh, pa čak i tenkova T-90.

Ranije je objavljeno da je najnoviji ruski tenk T-14 „Armata“ testiran u bespilotnom režimu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala