Danas jaki pljuskovi i grmljavina, aktiviran meteo-alarm

© FotoNevreme, munja, oluja
Nevreme, munja, oluja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se danas u Srbiji očekuju lokalno jaki pljuskovi i grmljavina sa količinom padavina većom od 20 milimetara u periodu od tri sata, uglavnom u istočnim i jugoistočnim delovima, dok nas za vikend očekuje preokret.

U utorak će u Srbiji biti promenljivo oblačno i svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ponegde se očekuju nepogode sa jakim pljuskom i grmljavinom. Posle podne na severozapadu a u toku noći i u ostalim krajevima će se razvedriti.

Vetar će biti umeren, zapadni severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 20, najviša 23 na zapadu do 28 stepeni na jugoistoku.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i svežije, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Uveče i u toku noći razvedravanje. Vetar umeren, zapadni severozapadni. Najniža temperatura 18, najviša 24 stepena.

Upaljen meteo-alarm

Usled najavljenih nepogoda na području istočne i jugoistočne Srbije u utorak je na snazi narandžasti meteo-alarm, dok je žuti meteo-alarm na snazi u svim ostalim krajevima Srbije.

Aйsberg v akvatorii ostrova Grenlandiя - Sputnik Srbija
Grenland se topi, nivo okeana može porasti do pogubnih razmera – 2050. prelomna za spas

Narandžasti meteo-alarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Kako se navodi na sajtu RHMZ-a, treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Žuti meteo-alarm označava potencijalno opasno vreme. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Preokret za vikend

Od srede do nedelje biće pretežno sunčano i toplo.

U subotu i nedelju veoma toplo sa najvišom temperaturom oko 35 stepeni. U ponedeljak i utorak naoblačenje i osveženje sa pljuskovima i grmljavinom, preneo je Tanjug.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala