Nastavljaju se ispitivanja ruske vakcine protiv korone

© Foto : RDIF press serviceProizvodnja prve vakcine protiv virusa korona
Proizvodnja prve vakcine protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Centar „Gamalej“ dobio je odobrenje za postregistracijska istraživanja vakcine protiv virusa korona, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
„Ministarstvo zdravlja izdalo je odobrenje za vršenje postregistracijskih ispitivanja vakcine za prevenciju od nove koronavirusne infekcije njenom tvorcu – Nacionalnom istraživačkom centru za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamalej“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

U Ministarstvu su naveli da će u postregistracijskim istraživanjima vakcine protiv korone učestvovati oko 40.000 dobrovoljaca, starijih od 18 godina. Ona će se izvoditi u medicinskim ustanovama u Moskvi.

Direktor centra „Gimalej“Aleksandar Gincburg izjavio je da ispitivanja, koja će početi 4-5. septembra, mogu trajati 9-10 meseci. Međutim, upotreba preparata će početi mnogo ranije, paralelno sa testiranjima.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u 11. avgusta prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut „Gamalej“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala