„Forbs“: Porodica građevinskog milijardera Rotenberga najbogatija u Rusiji

CC BY 2.0 / Pixabay / Bogatstvo
Bogatstvo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Porodica Rotenberg, čija je najistaknutija figura Arkadij Rotenberg, građevinski milijarder koji slovi i za bliskog prijatelja ruskog predsednika, posle šest godina ponovo je najbogatija porodica u Rusiji.

Njihovo bogatstvo se procenjuje na 5, 45 milijardi dolara i uvećalo se u toku poslednjih godinu dana za 270 miliona dolara i to pre svega zahvaljujući saradnji i prodaji jednog od preduzeća „Gaspromu“ za 75 milijardi dolara.

Ova porodica je 2014. već bila na prvom mestu ove liste i tada je njihovo bogatstvo bilo veće za 100 miliona dolara nego danas.

Na drugom mestu je porodica Gurjev, vlasnici kompanije „Fosagro“, sa 5,1 milijardu dolara.

Oni su ove godine prvi put uvršteni na listu.

Nekadašnji lideri na ovoj listi, porodica Gucerjev, sada je pala na treće mesto sa 3,2 milijarde dolara, što je za 2,45 milijardi manje nego prošle godine.

Na to je uticala kriza izazvana virusom korona zbog koje su brojni projekti u oblasti nekretnina značajno izgubili na vrednosti, a loše se kotira i njihova kompanija „Rusnjeft“.

Sledi porodica Šajmijev, koja ima udeo u grupi TAIF (naftni sektor, hemijska industrija). Reč je o porodici bivšeg predsednika Tatarstana, Mintimera Šajmijeva, čiji su sinovi najbogatiji biznismeni u toj republici.

Prema podacima „Forbsa“, bogatstvo deset najbogatijih porodica Rusije uvećalo se za 1,5 milijardi dolara i sada ukupno iznosi 26, 8 milijardi.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala