Četiri dana bez novoobolelih: Leskovac ukinuo vanrednu situaciju

© Foto : Ivana AntićLeskovac, Vlasotince, putokaz
Leskovac, Vlasotince, putokaz - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Leskovcu je u ponedeljak ukinuta vanredna situacija, uvedena 13. jula zbog povećanja broja zaraženih virusom korona, a koja je od tada dva puta produžavana.

 

Epidemiloška situacija u poslednje dve nedelje znatno je bolja, a poslednja četiri dana nema nijednog novoobolelog.

I u bolnici i u kovid ambulanti ima znatno manje pacijenata. Pre mesec dana bilo je hospitalizovano 160 pacijenata, sada 20.

Gradonačelnik Leskovca i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović rekao je za RTS da je sada prioritet polazak najmlađih u školu.

Počeće se sa prikazivanjem bioskopskih i pozorišnih predstava, ponovo se otvara biblioteka, a uobičajen rad vraćaju se i ugostiteljski objekti.

Maske ostaju obavezne u institucijama i javnom prevozu.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Nikolić izjavila je na sednici Gradskog štaba da je u prethodne dve nedelje došlo do poboljšanja epidemiološke situacije i pada broja zaraženih.

"Trend pada na bolničkom lečenju se nastavlja, procenat popunjenosti kapaciteta u kovid bolnici se kretao od 42,73 odsto do 10 odsto, a broj pregleda u kovid ambulanti se smanjuje za 45,6 odsto", navela je ona.

Nikolić je dodala da je od početka epidemije na teritoriji grada Leskovca registrovano 1.259 slučajeva korone.

Što se hospitalizovanih pacijenata tiče, trenutno je u Opštoj bolnici smešteno 19 pacijenta, bilo je dva prijema i jedan otpust.

Nijedan pacijent nije upućen u Klinički centar Niš, nije bilo smrtnih ishoda, na kiseoniku je 10 hospitalizovanih.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala