Belorusija: Udvostručena aktivnost izviđačke avijacije susednih zemalja

© AFP 2023 / Isaac BrekkenBespilotna izviđačka letelica MKu-9
Bespilotna izviđačka letelica MKu-9  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na granici Belorusije udvostručile su se aktivnosti izviđačke avijacije susednih zemalja, izjavio je zamenik komandanta Vazduhoplovnih snaga i snaga za protivvazdušnu odbranu Ministarstva odbrane Anatolij Bulavko za televiziju STV.
„To se primeti i golim okom, barem po broju letova koji se izvode na susednim teritorijama. Tačno je, to se može prikriti vežbama koje se tamo odvijaju. Ali intenzitet izviđačkih letova se više nego udvostručio – to ipak nagoni na neka razmišljanja“, istakao je Bulavko.

Prema njegovim rečima, ova dejstva na susednim teritorijama izazivaju oprez, ali i da je Belorusija spremna na sva iznenađenja.

„Neprestano se pripremamo za sva iznenađenja. Odbrambena sposobnost naše države upravo proizilazi iz toga što smo spremni na ova iznenađenja. Stoga ne obraćamo posebnu pažnju na njihove uljuljkujuće izjave, već se bavimo svojim poslom“, naglasio je Bulavko.

U ponedeljak je Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo da je zaustavilo pokušaj narušavanja vazdušnog prostora zemlje od strane Litvanije. Sa teritorije susedne zemlje lansirana je „sonda od osam balona sa antidržavnim simbolima“. Let balona zaustavili su helikopteri MI-24 dežurnih snaga protivvazdušne odbrane.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala