Amerikanci se ubrzano naoružavaju u susret izborima

© Sputnik / Radoje PantovićLinija za proizvodnju municije
Linija za proizvodnju municije - Sputnik Srbija
Pratite nas
List Fajnenšel tajms izveštava o ogromnoj maloprodajnoj potražnji i rekordnoj dobiti za proizvođače oružja i municije u SAD. Samo u julu zabeležen je prosečan rast od 79 posto, a pojedine fabrike čak dostižu rekordne vrednosti.

"Amo Inc.", proizvođač municije, kaže da je prihod u drugom tromesečju ove godine skočio za 125 posto, na 9,7 miliona dolara. Direktor ove firme rekao je da zbog "ogromne" potražnje za njihovim proizvodima posluju sa rekordnim zaostatkom u proizvodnji. 

Mark Haniš, predsednik prodaje i marketinga kompanije "Amo", opisao je potražnju za oružjem kao "intenzivnu".

"Oružje kupuju potpuno novi kupci", rekao je Haniš, pripisujući priliv novih kupaca spajanju pandemije, predstojećim izborima i zabrinutosti zbog "građanskih nemira i nesigurnosti".

Druga kompanija, "Siera korporejšn", zabeležila je povećanje prodaje municije za 36 posto u drugom tromesečju. Iz ove firme su objasnili da je porast potražnje za municijom posledica "socijalne i građanske nesigurnosti i predstojećih američkih izbora".

U julu, "Šturm, Rodžer end ko", još jedan proizvođač na tom polju, takođe je rekao investitorima da je prodaja oružja bila veća tokom socijalnih nemira. Oni su u drugom tromesečju zabeležili 47-postotni rast prodaje oružja i municije.

Olin Korp, vlasnik firme "Vinčester", rekao je da je prodaja municije u drugom tromjesečju bila najveća od 2016. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala