„Skup rusofoba“: Krim o pridruživanju Crne Gore i još pet zemalja antiruskim sankcijama EU

© Flickr / Fr Maxim MassalitinPoluostrvo Krim u Crnom moru privlači turiste
Poluostrvo Krim u Crnom moru privlači turiste - Sputnik Srbija
Pratite nas
Države koje podržavaju sankcije protiv Rusije žele da kazne Krimljane zbog njihovog istorijskog izbora, izjavio je šef Radne grupe za međunarodno pravna pitanja pod predsednikom Rusije Aleksandar Molohov, komentarišući najnoviju odluku šest zemalja da se pridruže antiruskim sankcijama EU, među kojima je i Crna Gora.
„Svojom odlukom one su se pridružile skupu rusofoba koji mrze Krimljane“, rekao je Molohov.

Prema njegovim rečima, to je bilo za očekivati, ali su stanovnici tih zemalja postali taoci „nepravedne politike EU“.

Ranije je saopšteno da će se Ukrajina, Gruzija, Crna Gora, Albanija, Island i Norveška pridružiti antiruskim sankcijama EU zbog pitanja Krima, koje su na snazi su do 23. juna 2021. godine.

Podsetimo, Evropska unija produžila je u junu na godinu sankcije Rusije uvedene 2014. godine. U Briselu su naglasili da i dalje ne priznaju ujedinjenje Krima sa Rusijom.

Individualne sankcije protiv državljana Rusije i Ukrajine uvedene su u martu 2014. godine i od tada se redovno produžavaju za po šest meseci. U Savetu EU podsećaju da mere podrazumevaju ne samo zamrzavanje fondova već zabranjuju i davanje sredstava i obezbeđivanje drugih ekonomskih resursa za 175 osoba i 44 entiteta koji se nalaze na evropskom spisku za sankcionisanje.
Pored ovih mera, u Briselu podsećaju da je EU kao odgovor na krizu u Ukrajini uvela ekonomske sankcije koje se odnose na određene sektore ruske ekonomije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala