Sirija ostala bez struje nakon eksplozije u Damasku

© Wikipedia / Bernard Gagnon Damask
Damask - Sputnik Srbija
Pratite nas
Eksplozija gasovoda u oblasti Damaska dovela je do opšteg nestanka struje u Siriji, javila je državna televizija pozivajući se na Ministarstvo energetike, dok Ministarstvo nafte ne isključuje mogućnost da je to mogao biti teroristički napad.
„Eksplozija na arapskom gasovodu između okruga Dumaira i Adra u provinciji Damask dovela je do generalnog nestanka struje u Siriji“, izjavio je sirijski ministar energetike Zuheir Harbutli, prenosi televizija.

Kako se navodi, ministar nafte i mineralnih resursa Sirije Ali Ganem rekao je da bi eksplozija na gasovodu koji snabdeva južni region zemlje „mogla biti teroristički napad“.

Ministar je naglasio da su zbog eksplozije tri stanice prestale sa radom. Prema njegovim rečima, stručnjaci rade na otklanjanju problema.

Snabdevanje strujom postepeno se obnavlja.

„Snabdevanje električnom energijom postepeno se obnavlja u provincijama Sirije“, saopštio je ministar električne energije Zuheir Harbutli.

Ovu informaciju potvrdio je i ministar nafte Ali Ganem.

„Ponovo je uspostavljeno snabdevanje električnom energijom u centru Damaska, u ostalim regionima će se postepeno obnavljati“, rekao je Ganem za televiziju „Ihbarija“.

Ministar je istakao da su tehničari od prvih minuta nakon eksplozije započeli popravke i da će se u narednih nekoliko sati situacija „vratiti u normalu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala